Årsstämman 2019

Vid årsstämman denna sommar samlades ca. 60 medlemmar till en fullspäckad dag. Några trogna gamla medlemmar t.ex. Karin Lindgren från Ludvika som var med redan vid det första mötet 1955 och som sen dess deltagit i alla möten. Likaså Ingegärd Granberg, Borlänge som deltagit i mötena sedan nystarten 1986. Men det kom också nya medlemmar som var där på sin första stämma. Trevligt.

Eftersom Lindans bystuga inte rymmer mer än 50 personer så hade vi beslutat att förlägga inomhusaktiviteterna till Betel i Östtjärna. Betels lokaler är både ändamålsenliga och mycket trevliga. Där startade vi dagen med kaffe och smörgås och sedan blev det samåkning till byn Lindan. De som inte trodde sig orka med promenad genom byn hade möjlighet att stanna kvar i Betel och titta på Lars Liss bilder, bläddra i de böcker som fanns till försäljning eller bara umgås. Övriga guidades runt i Lindan av våra duktiga guider Ann-Kristin Fjärsman och Kjell Hjort. Även Nils Roos och Lars-Olof Nordesjö från vår egen förening hade mycket att tillföra.

Efter lunchen som intogs i Betel fick Nils Roos ordet och han visade oss i bilder och ord hur mycket intressant vi kan hitta i gamla bouppteckningar. Sedan tog Lars Liss vid och berättade om gamla bilder från så väl Betel som Lindan. Såväl guider som föreläsare tackades med en blomma. Och i samband med detta fick vi tillfälle att presentera och tacka Eva Landberg, Norrtälje som hjälpt oss att göra vigselboken, dödboken och den rekonstruerade husförhörslängden sökbar på nätet. Något vi är mycket tacksamma för.

Under Björn Källmans ledning gick sedan stämmoförhandlingarna smärtfritt och var snart avhandlade (se protokoll i Arkivet). Gunvor Roos och Maria Eriksson , som hela dagen sett till att 60 hungriga magar mättats, såg till att vi kunde njuta av kaffe och hembakad kaka innan vi  skildes åt för den här gången med förhoppning om att vi får ses nästa sommar igen.