Olaus Laurentii familj

Olaus hade, så vitt känt, med sin ”okända hustru” 6 barn:

Kerstin, död den 20/5 1649 i Åls församling, , Dalarnas län, gift med Laurentius Erici Angermannus

Anna, död 1639, gift med
1) Anders Matsson,
2) Israel Petri Dalekarlus

Susanne, död den 28/11 1633 i Falun, gift med 1) Georgius Nicolai Tunamontanus, 2) Georgius Georgii Silnaeus

Karin, död den 8/9 1631 i Dingtuna, gift med Martinus Andreae Cuprimontanus

Hans, död 1644 i Åls församling, , Dalarnas län, (hustru okänd)

Anders, död den 5/12 1636 i Åls församling, , Dalarnas län, (hustru okänd)

 

Av dessa är det endast Kerstin som är av intresse för släktgrenarna i Gagnef.

Det som är känt om övriga barn anges här (därefter koncentrerar vi oss på Kerstin och hennes ättlingar [se Kerstin  Olsdotters familj ]):

Anna: Det enda som är känt om hennes Anders, som hon gifte sig med 1605, är att han var född i Backa. Hon gifte sig en andra gång 1613 med Israel Petri Dalekarlus (Israel Pedersson), född i Nås som son till kyrkoherden där, Petrus O Salamontanus, och som avled som kyrkoherde i Nås den 17 nov 1628. Anna hade sju barn med Israel, som medförde ytterligare sju barn från ett första gifte.
Susanne: Hennes förste make var Georgius Nicolai Tunamontanus (Jöran Nilsson), komminister i Stora Tuna, församling och död där 1630. Ett barn är känt från detta gifte. Hon gifte sig sedan med Georgius Georgii Silnaeus (Jöran Jöransson) den 29 oktober 1631, vilken var född i Sellnäs, Stora Tuna, församling. Han var komminister i Falun och han avled i Falun den 28 november 1633.
Karin: hennes msake Martinus Andrae Gagnius (Mårten Andersson) ev. född i Tjärna , kaplan i Gagnef, kyrkoherde i Götlunda socken i  Närke och kyrkoherde i Dingtuna. Han avled i Dingtuna den 16/9 1634. Tolv barn, som kallade sig Gagnius är kända från detta äktenskap.
Hans: om honom vet man endast, och med osäkerhet, att han bodde på Brenäs i Åls församling, Dalarnas län och att han dog 1644.
Anders: man vet endast att han avled i Åls församling, , Dalarnas län den 5/12 1636.

Det finns kanske utanför vår släktnings kretsar mera kännedom om dessa 5 barn, och i så fall skulle vi mycket gärna ta del av denna kunskap.

Skriv gärna till oss om du vet något. Du kan göra det genom att klicka på e-postadressen vid Tag kontakt på inledningssidan för släktträdet

Nu går vi vidare till Kerstin Olsdotters familj